Bayburt Belediyesi

Bayburt Ziraat Odası 26. Olağan Kongresini Gerçekleştirdi

Geri

Bayburt Ziraat Odası 26. Olağan Kongresini Gerçekleştirdi

3 Şubat 2019

Bayburt Ziraat Odası 26. olağan kongresini gerçekleştirdi.  Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen kongreye Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, kurum müdürleri, stk temsilcileri ve delegeler katıldı.

 

Ürettiğimiz Kadar Tüketelim

Kongrede bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mete Memiş  “Bu coğrafya doğru yönetilir,  doğru işler yaptırılırsa Bayburt ile birlikte Anadolu’yu besler.  Biz toprağa eğilirsek, biz toprağı seversek toprak bizi kucaklar, toprak bizi sahiplenir.  Son 100- 150 yıldır kapitalist sistem ve israf ekonomisi bizi kuşattı.  Bu israf ekonomisi bizi kuşatınca ürettiğimiz ile yetinmez olduk. Yani kanaatimizi kaybettik.  Kapitalist sistem insanlara şunu öğretti. Tüketin, tüketin, tüketin. Biz kanaatin esas olduğu bir dinin ve kültürün mensuplarıyız.  Ürettiğimiz kadar tüketelim.  İsraf etmezsek üretilen biz de yeter, ihtiyaç sahibi olan herkese de yeter. Değerli Ziraat Odası Başkanı Abuzer Bey’e ve Tarım İl Müdürümüze teşekkür ediyorum.“ ifadelerini kullandı.

 

Tarım Yerleşkesi Yüzde 75 Oranında Tamamlandı

Konuşmasında Bayburt’u tarım ve hayvancılıkta bölgesinde lider konuma getirecek olan Tarım Yerleşkesi Projesinde değinen Başkan Memiş “Belediye başkanı adayı iken de, belediye başkanı olduğumda da benim Bayburt ile ilgili ilk projem tarım yerleşkesiydi.  Bu projesinin fizibilite çalışmasını da Bayburt’un bütün paydaşları ile konuştuk. Sonuç olarak 100 bin metrekarelik alana bu projenin çizimini yaptırdık. Proje toplam 39 Milyon TL değerinde. 3 etaba böldük. 1. Etap 10 Milyon TL değerinde. İhalemizi gerçekleştirdik. Yüzde 75 oranında tamamlandı.  İnşallah çalışılabilirse 1 aylık bir zaman kaldı. Tarım, hayvancılık ve ziraata ait aklınıza ne geliyorsa hepsi var.“diye konuştu.

 

Yıldırımtepe Yeniden Başkan Seçildi

Konuşmaların ardından 181 delegenin oy kullandığı seçimlerde, 152 delegenin oyunu alan Abuzer Yıldırımtepe yeniden başkanlığa seçildi.