Bayburt Belediyesi

Bayburt ve İstanbul Kardeş Şehir Oluyor

Geri

Bayburt ve İstanbul Kardeş Şehir Oluyor

12 Mart 2016

Maliye Bakanı Naci Ağbal bir dizi ziyaret’te bulunmak üzere Bayburt’ta geldi. Vali Yusuf Odabaş, Belediye Başkanımız Mete Memiş, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ve kurum müdürleri tarafından karşılanan Bakan Ağbal öğlen namazı için Ulu Camiine geçti. Namaz sonrası Ulu Cami civarındaki esnafın sorunlarını ve taleplerini dinleyen Ağbal, Vatandaşlarla sohbet ederken kendisine gelen Bayburt ile İstanbul'un kardeş şehir olması talebini telefonla anında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a ileterek, bu konuda çalışma başlatılmasını sağladı.

 

 

En Yakın Zamanda İstanbul’da Bir Araya Gelinecek

Bakan Ağbal, Bayburt ile İstanbul'u kardeş şehir yapacak protokolü imzalamak için en yakın zamanda İstanbul'da bir araya gelmek istediğini Topbaş'a iletti. Belediye Başkanımız Memiş'e Bayburt Belediye Meclisinden, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile kardeş şehir protokolü için karar alınması gerektiğini ifade ederek, gerekli işlemlerin gerçekleştirilmesini istedi.  Esnaf ziyaretleri sırasında Yıldız Garajı'nı da gezen Ağbal, burada esnafın ıhlamur ikram etme isteğini geri çevirmedi ve esnafla bir süre sohbet etti. Buradaki esnaflardan Abdulkadir Temur, Bakan Ağbal'ın yanına gelerek Bayburt merkeze bağlı Erenli köyünde bulunan Abdülvehhab Gazi Türbesi'nin ve çevresinin düzenlemesinin yapılması isteğinde bulundu.

 

 

Gündeme İlişkin Değerlendirmelerde Bulundu

Esnaf ziyaretlerinden sonra Memur-Sen Konfederasyonu’nun Bayburt İl Temsilciliğine kısa bir ziyaret gerçekleştiren Maliye Bakanı Ağbal buradan Mart Ayı İl Divan Toplantısına katılmak üzere Ak Parti Bayburt İl Başkanlığına geçti. Burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ağbal daha sonra belediye ve valilik ziyaretleri için parti binasından ayrıldı.