Bayburt Belediyesi

Bayburt Üniversitesi’nde Mezuniyet Coşkusu..

Geri

Bayburt Üniversitesi’nde Mezuniyet Coşkusu..

7 Mayıs 2016

Bayburt Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı Bilim Kültür Haftası ve Mezuniyet Programı kapsamında düzenlenen Mezuniyet Töreni’nde büyük coşku yaşandı.

Bayburt Kapalı Spor Salonu’ndaki düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra kürsüye gelen 2015-2016 akademik yılı dönem birincisi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işletme bölümü öğrencisi Emre Yazıcı bir konuşma yaptı.

 

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, konuşmasına salona sığmayan halktan dolayı Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan Bayburt’a, Bayburt Üniversitesi’ne büyük bir kültür ve kongre merkezi isteyerek başladı.

 

 

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK

Bu kongre merkezi yapıldığında bu güne kadar Bayburt Üniversitesinin mezun olan bütün öğrencilerini davet ederek büyük bir onurla ağırlamak istediklerini dile getiren Rektör Coşkun, “Bayburt Üniversitemiz, her geçen gün gerek fiziki mekânları açısından, gerek öğrenci-öğretim elemanı sayısı açısından ve gerekse bilimsel yayın ve araştırma sayısı açısından büyümeye devam etmektedir. 2015-2016 öğretim yılında 14 yeni bölüm açtık ve yaklaşık 8 bin öğrenciye ulaştık. Bu yıl bin 550 civarında öğrenci mezun edeceğiz. Önümüzdeki yıl nasip olursa 17 yeni bölüm açıyoruz ve 3 bin 440 öğrenci kaydetmeyi planlıyoruz. Önümüzdeki yıl yüzde 50 doluluk oranına ulaşırsak 9 bin 500 civarında öğrencimiz olacak ve inşallah bu 2019 yılında 15 bine ulaşacak. Hızla artan öğrenci sayısına paralel olarak, önümüzdeki yıl açmayı düşündüğümüz 2 bin kişilik yurt da hizmete girmiş olacak. 2015-2016 eğitim-öğretim yılının sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bugün bizler için hüzün ve sevincin beraber yaşandığı bir gün. Bugün, 2 ya da 4 yıl boyunca emek verdiğimiz talebelerimizi yuvadan uçurduğumuz bir gün.” dedi.

 

 

 

BAYBURT’TAN KAZANDIKLARINIZI TÜRKİYE’YE ANLATACAKSINIZ

Bayburt Belediye Başkanımız Mete Memiş ise güvenli şehrin huzurlu üniversitesinde öğrencilerin öğretimini tamamladığını ifade ederek, şunları dile getirdi:

“Geleceğimizin yarını, yarınlarımızın cumhurbaşkanları, başbakanları, bakanları, belediye başkanları, bizim ve milletimizin umudu olan sevgili gençler; hepinizi rahman ve rahim olan yüce Allah’ın selamıyla selamlıyor, bu şerefli topluluğa saygılarımı arz ediyorum.  Sayın rektörümüzün ifade ettiği gibi, ‘Güvenli Şehrin Huzurlu Üniversitesi’nde öğretiminizi tamamladınız. Geleceğinizin aydınlık, alnınızın açık olması dileklerimle inşallah Bayburt’ta elde ettiklerinizi Türkiye’mize harcayacağınızı ümit ediyorum. Şunu ifade ediyorum ki, bu şehir kadimden getirdiği, kadimden beri sahip olduğu şehir kültürüyle sizleri bağrına bastı. Belki bu güzel şehir kentleşme noktasında bir takım sorunlarla sizleri baş başa bırakmış olabilir. 3. 2. ve 1. sınıftaki bütün kardeşlerimiz önümüzdeki aylardan itibaren görecekler ki, bu Anadolu’nun kadim şehri, huzur dolu şehri sizlere sosyal donatı alanları zenginleştirmiş olarak park ve bahçeleriyle hizmet alanlarını çoğaltmış bir şekilde hizmet edecektir. Bu şehir, sizleri bağrına basacaktır. Ve bu şehir sizden sadece bir şey isteyecektir; Bayburt’u unutmayacaksınız, Bayburt’tan kazandıklarınızı Türkiye’ye anlatacaksınız. Yani, Bayburt’umuzun gönül elçileri olacaksınız. Böyle güçlü bir gençliği, yarınlara umutla bakan bir gençliği karşımızda görünce üstat Necip Fazıl’ı hatırlamamak mümkün değil. Ve sözlerimi onun sözleriyle tamamlamak istiyorum; Surda bir gedik açtık mukaddes mi mukaddes / Ey kahpe rüzgar artık ne yandan esersen es...”

 

 

 

GENÇLER SAYESİNDE BU ÜLKENİN SIRTI HİÇBİR ZAMAN YERE GELMEYECEKTİR

Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu ise Bayburt’ta 10 bine yakın öğrencinin okuduğunu Bayburt’ta mezuniyet töreninde olmaktan çok büyük bir gurur, şeref ve mutluluk duyduğunu belirtti. Kavcıoğlu, “Bugün benim yaşadığım en güzel en mutlu günlerden bir tanesi. 30-35 yıl önce Türkiye’de belki 15-20 üniversite varken bugün 193 üniversite var. 114 tane devlet üniversitesi var. Bu devletin Türkiye’yi getirdiği noktayı çok net bir şekilde ortaya koymaktadır. Son 15 yılda açılan üniversitelerin o şehirlerin kalkınmasına, gelişmesine önemli imkânlar sağlaması şehirlerin gelişimi için çok iyi bir fırsattır. Gençlere çok daha iyi bir gelecek sağlayacağımızı burada ifade etmek istiyorum. Siz gençler sayesinde bu ülkenin sırtı hiçbir zaman yere gelmeyecektir. Bahtınız, geleceğiniz açık olsun.” şeklinde konuştu.

 

 

BAYBURT BUGÜN HEYECANLI BİR GÜN YAŞIYOR

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu ise Bayburt’un Türkiye’nin her yerinden misafir kabul ettiği heyecanlı bir gün yaşadığını dile getirerek, “Öğrenci arkadaşlarıma bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Gençlerin bu milletin idealinin, bu milletin irfanının temsilcisi olacaklarını, uluslararası öğrencilerle birlikte gençlerin Bayburt’un gönül elçileri olacaklarını diliyorum.” diye konuştu.

 

 

HEPİNİZ İNŞALLLAH BU ÜLKEYİ YÖNETECEKSİNİZ

Maliye Bakanı Naci Ağbal ise Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun’un büyük kültür merkezi ve kongre isteği talebini geri çevirmeyeceğini ifade ederek şöyle konuştu: “Okulu dört yıllık bir süreçte okuyup artık son günlere geldiniz. Rabbim öncelikle mezuniyetinizi hayırlı etsin. Öğrencilik dönemi bitiyor, hayat yeni başlıyor. İnşallah devletimizin size verdiği imkânlarla güzel işler edinirsiniz. Güzel rızıklar sizleri bekliyor. Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın, kötülerin şerrinden de korusun. Öncelikle Bayburt’un evladı olarak, bir bakan olarak hocamızın kongre merkezi talebini geri çeviremem. İnşallah bunu Bayburt’a kazandıracağız. Gerçekten bu coşku gösteriyor ki Bayburt her şeyin en iyisine layık. Bugün burada Sayın hocama sordum, 81 vilayetten öğrencilerimiz var. Hükümetlerimiz döneminde her ilde bir üniversite kurma projesinin ne kadar önemli olduğunu aslında buradan görmek mümkün. Her ilde kurulan üniversite sayesinde bugün bütün halkımız birbiri ile kucaklaşıyor, muhabbet ediyor. Gençler, biz birbirimiz burada tanıyoruz. Kars’tan var mı, Malatya’dan var mı, Adana, İzmir var mı, Hatay… Hepinizin gözlerinden öpüyorum. Hepiniz inşallah bu ülkeyi yöneteceksiniz.”

 

 

BU MİLLETİN DEĞERLERİNE, BU MİLLETİN KÜLTÜRÜNE, BU MEDENİYETİN KODLARINA UYGUN BİR TÜRKİYE’Yİ HEP BERABER İNŞA EDECEĞİZ

Son 14 yılda eğitimi en öncelikli amaç ve hedef olarak belirlediklerini hatırlatan Bakan Ağbal şunları kaydetti: "O zaman üniversite sayımız 80 civarındaydı. Bu ülkenin, bu milletin, bu ümmetin tek lideri Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Cumhurbaşkanımız, eğitimi en başa koydu ve ilk andan itibaren bizlere verdiği talimat, eğitime bütçeden en fazla payı vermek oldu. Biz bir bir gerek ilköğretim, gerek ortaöğretim, gerekse de yükseköğretimde önemli adımlar attık. Her bir ilimize teker teker üniversiteler, yeni fakülteler kurmaya başladık. Öğrenci sayılarımızı yükseköğretimde belki de üç katına artırdık. Artık gençlerimizin üniversite sınavlarına girdikleri zaman daha fazla kazanma şansları var ve yükseköğretime daha rahat erişebiliyorlar. Sizler gençler, bu okullardan mezun olacaksınız. İnşallah, kamuda ve özel sektörde kendinize iş bulacaksınız. Bizim sizden istediğimiz tek bir şey var: Bu milletin değerlerine, bu milletin kültürüne, bu medeniyetin kodlarına uygun bir Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğiz inşallah."

GENÇLER, BU ÜLKEYİ İLERİYE TAŞIYACAK OLAN SİZLERSİNİZ

Türkiye’nin son 14 yılda kaybetmiş olduğu özgüveni yeniden kazandığını dile getiren Ağbal, “Bu topraklarda, bu coğrafyada, bin yıldır yaşanan medeniyet yeniden yeşermeye başladı. Tarihimizle, kültürümüzle, öz benliğimizle barıştık. Birbirimizle daha fazla kardeş olduk. Birbirimize daha fazla inandık. Başımız dik, alnımız açık. Dünyanın neresine gidersek gidelim Türk olmaktan, Türkiyeli olmaktan son derece gurur duyuyoruz. Bizim medeniyetimizde kardeşlik, birlik, beraberlik vardır. Son 14 yılda birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirdik. Kardeşliğimizi güçlendirdik. Nereden olursak olalım, ne konuşursak konuşalım hepimizin tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet etrafında birleştiğini gördük. Biz, bir ve beraber oldukça, biz kenetlendikçe, güçlü oldukça isterse yedi düvel karşımıza çıksın kimse bu milletin sırtını yere getiremez. Sevgili gençler, emanet kuşaktan kuşağa geçiyor. Yeni dönemde emanet sizde inşallah. Bu ülkeyi ileriye taşıyacak olan sizlersiniz. Kendinize inanın, kendinize güvenin. Bu millet de sizlere güveniyor. İnşallah hep beraber Türkiye’yi çok daha güzel günlere birlikte taşıyacağız.” dedi.

Bakan Ağbal, daha sonra 7 Haziran seçimlerinden sonra Bayburt’u büyütecek olan Bayburt Üniversitesi ile ilgili yaptıkları çalışmaları anlattı.

 

 

Bakan Ağbal, konuşmasının ardından üniversiteden birincilikle mezun olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Emre Yazıcı'ya diploma ve hediye verdi.

Mezuniyet törenine Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Yargıtay Birinci Başkan Vekili Abdulkadir İlhan, Anayasa Mahkemesi Üyesi Hicabi Dursun, AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Garnizon Komutan Jan. Alb. İbrahim Ayhan Vural Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun akademisyenler, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

 




 

2015-2016 Yılı Akademik yılında dereceye giren, proje yarışmalarında derece alan, TÜBİTAK destekleme programı kapsamında destek alan öğrencilere ödüllerinin protokol üyeleri tarafından verilmesi, Bayburt Üniversitesine destekte bulunanlara plaket takdimi ve birlikte kep atılmasıyla tören sona erdi.