Bayburt Belediyesi

Bayburt, Uluslararası Kongreye Ev Sahipliği Yapacak

Geri

Bayburt, Uluslararası Kongreye Ev Sahipliği Yapacak

20 Ekim 2014

On bir ülkenin katılacağı Uluslararası Anadolu Adli Bilimler Kongresi'nin 11.’si Bayburt’ta düzenlenecek.

Belediyemizle birlikte birçok kurumun destek verdiği bilimsel organizasyon, Bayburt Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

23-25 Ekim'de ilimizde gerçekleşecek uluslararası kongrede, bir araya gelecek olan 11 ülkenin adli bilimcileri ile ülkemizdeki adli bilimciler, suçla mücadelenin bilimsel yöntemlerini tartışacak.

11. Uluslararası Anadolu Adli Bilimler Kongresi Başkanı Dr. Savaş Küçük tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, her yıl geleneksel olarak Anadolu'nun farklı illerinde düzenlenen "Uluslararası Anadolu Adli Bilimler Kongresi"nin 23-25 Ekim'de Bayburt’ta düzenleneceği ve kongreye  Bayburt Valiliği, Bayburt Belediyesi, Ankara Üniversitesi, Adli Tıp Kurumu, Polis Akademisi, Jandarma Kriminal Dairesi Başkanlığı, Polis Kriminal Daire Başkanlığı, Adli Bilimciler Derneği ve Jandarma okullarının katkı sunacağı belirtildi.

Türkiye'de suçun en az işlendiği Bayburt'ta böylesi önemli bir kongrenin yapılmasının farklı bir anlam taşıdığını belirten Küçük, " Uluslararası alanda bir defa daha şehrimizi tanıtmak fırsatı bulacağız. Amacımız; Bayburt’u her alanda tanıtmak herkesin gelip görmesini sağlamaktır. Bu amaçla, kongre hazırlıkları sürecinde tüm Türkiye’nin yanı sıra birçok ülke adli bilim kurumlarını davet ederek Bayburt’u tanıtan birçok dokümanımızı da gönderdik. Kongreye beklediğimizden çok daha fazla ilgi olması 5 bin yıllık geçmişe sahip tarih ve kültür şehri olan Bayburt’a herkesin gelmek istemesi bizi onurlandırdı. Üniversitemizle koordineli yoğun bir çalışma yaptık" dedi.