Bayburt Belediyesi

Bayburt Köyler Arası Futbol Turnuvası İstanbul'da Başladı

Geri

Bayburt Köyler Arası Futbol Turnuvası İstanbul'da Başladı

28 Nisan 2014

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği’nin düzenlediği Bayburt Köyler Arası Futbol Turnuvası’nın 14’üncüsü İstanbul Bahçelievler’de başladı. Turnuva açılışına katılan Belediye Başkanımız Mete Memiş, “Şunu unutmayalım ki; spor dostluğumuzu, kardeşliğimizi, dayanışmamızı artırma adına olursa çok kıymetli olur. Yok, dostluğumuzu ve kardeşliğimizi bozmak adına olacaksa hiç olmasın” dedi.

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği turnuvanın 14’üncüsü İstanbul Bahçelievler’de Kocasinan Futbol sahasında start aldı. Vizyontürk TV’den canlı olarak yayınlanan turnuvaya özel bir program düzenlendi. Helva Köyü Bar Ekibi’nin gösteri yaptığı programda turnuvaya sponsor olan firmaların temsilcilerine katılan takımlara plaket verildi. Sanatçı konuklar Muhsin Bayburtlu ve Sehlan Burak türküleriyle programa renk kattı.

Turnuva açılışına Belediye Başkanımız Mete Memiş, İstanbul Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, BAYSİAD Başkanı Salim Arslanhan, Marmara Bölgesi Bayburt Dernek Başkanı Ali Kemal Birgül, Bağcılar Belediye Meclis Üyesi Kemal Yetişen, Güngören Belediye Meclis Üyesi  Meclis Üyesi İlbeyi Dağlar, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği eski Genel Başkanı Abdurrahman Polattimur ile birlikte köy dernek başkanları ve Bayburtlu vatandaşlar katıldı. Programın şeref konuğu Beşiktaş’ın eski teknik direktörlerinden Ziya Doğan oldu.

Spor Dostluğumuzu, Kardeşliğimizi, Dayanışmamızı Artırma Adına Olursa Çok Kıymetli Olur

Turnuva açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Mete Memiş, birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, “Böyle bir organizasyonun gerçekleşmesinde emek sahibi pay sahibi olan herkesi candan tebrik ediyorum. Ve kıymetli sporcu kardeşlerim sizlerin de bu faaliyette göstereceğiniz çabadan ötürü hepinizi şimdiden tebrik ediyorum. Şunu unutmayalım ki; spor dostluğumuzu, kardeşliğimizi, dayanışmamızı artırma adına olursa çok kıymetli olur. Yok, dostluğumuzu ve kardeşliğimizi bozmak adına olacaksa hiç olmasın. Bunun için sporu amaç için değil de, bir araç olarak görelim. Bu doğrultuda çalışalım diye düşünüyorum” dedi.  

Biz Bütün Olmak Zorundayız

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği’nin düzenlediği Bayburt Köylerarası Futbol Turnuvası’nın açılışına katılmaktan büyük onur duyduğunu ifade eden Belediye Başkanımız Memiş konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Futbolun içinden gelen bir kardeşinizim amatör olarak yıllarca Bayburt Kurtuluş Sporda futbol oynadım ve takım kaptanlığı yaptım. Bu vesileyle şunu ifade ediyorum; sevindirici bir haberimiz, Bayburt’umuz inşallah oynayacağı final maçıyla 3. lige çıkacaktır. Bunun içinde tüm Bayburtlu kardeşlerimizin, ağabeylerimizin küçüklerimizin, büyüklerimizin… Bayburt’umuza yapabilecekleri her noktadaki yardımlarını şimdiden talep ediyoruz. Bu yardımlarını bekliyoruz. Değerli hemşerilerim, Bayburt Belediyesi olarak biz Bayburt’u sadece Bayburt’ta yaşayanlar olarak görmüyoruz. Bayburt’u Bayburt’ta yaşayanlar olarak, Bayburt’umuzda çalışanlar olarak ve Bayburt’umuzun dışında yaşayan tüm kardeşlerimiz olarak topluca Bayburt görüyoruz. Biz bütün olmak zorundayız. Bir olmazsak bütün olmazsak bizi küçültürler ve sesimizi Ankara’da istediğimiz gibi duyuramayız. Bu anlamda biz Bayburt Belediyesi olarak kapımızı, zihnimizi, düşünce dünyamızı hepinize açtık. Fikri olan kardeşlerimizin, ağabeylerimizin fikirlerini söylemesi konusunda belediyemiz onları sonuna kadar dinleyecektir. Bunu dernekler vasıtasıyla da yapabilirsiniz, bireysel olarak da. Eleştirilerinize de açığız ama eleştiriyorken bir şeyi unutmayalım; eleştirmek hakaret etmek değildir. Yapılan doğru şeylerle birlikte yapılmayan eksikleri ifade etmektir. Bir de yapacağımız eleştiriyi eleştirmeden önce bir düşünelim bu konu yapılmış mı yapılmamış mı diye. Yoksa kulaktan dolma sözlerle mahiyetini kavramadan, bilgi sahibi olmadan birbirimizi kırmayalım. Bu duygu ve düşüncelerle turnuvamızın Bayburt’umuza Bahçelievler’imize güzel günler, güzel sonuçlar getirmesini temenni ediyorum.”

Turnuvanın başlama vuruşunu Belediye Başkanımız Mete Memiş, Ziya Doğan ve Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu yaptı.

14. Turnuvaya 14 Takım Katıldı

Bu yıl 14’üncü defa düzenlenen turnuvaya 14 takım katıldı. Yapılan kura çekimiyle takımlar üç gruba ayrılırken, statüye göre 5'er takımlı A ve B grubunun ilk 3 sırasını, 4 takımlı C Grubu’nun ise ilk 2 sırasını alan takımlar çeyrek finale çıkacak.

Turnuvaya katılan Takımlar

A GRUBU :                                B GRUBU                           C GRUBU

1 - Çakırözü Köyü,                  1 - Erikdibi Köyü               1 - Sakızlı Köyü

2 - Pınarcık Köyü,                    2 - Güneşli Köyü              2 - Karayaşmak Köyü

3 - Aşağı Çımağıl Köyü          3 - Hacıoğlu Köyü            3 - Petekkaya Köyü

4 - Konursu Köyü                    4 - Iğdir Köyü                     4 - Bayrampaşa Köyü

5 - Kalecik Köyü                       5 - Ağören Köyü