Bayburt Belediyesi

Bayburt il Oluşunun 30. Yılında Panelde Tartışıldı

Geri

Bayburt il Oluşunun 30. Yılında Panelde Tartışıldı

25 Temmuz 2019

Bayburt il oluşunun 30. yılında 25. Uluslar arası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri çerçevesinde düzenlenen panelde tartışıldı.

İl Oluşumuzun 30. Yıl Dönümünde Bayburt’un Kalkınmasına Yönelik Düşünceler ve Projeler konulu panelde Bayburt Üniversitesi’nden Prof. Dr. Vecihi Aksakal, Doç. Dr. İlker Tekin,  Dr. Öğretim Üyesi Emine Taş, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Baksı Müzesi Kurucusu Prof Dr. Hüsamettin Koçan ve BAYPROJE Yönetim Kurulu Başkanı Akın Bayrak yaptıkları sunumlarda Bayburt hakkındaki araştırmalarını ve önerilerini paylaştılar.

2 oturum halinde gerçekleşen ve Prof. Dr. Rıfat Yıldız’ın oturum başkanlığını yaptığı panelin ilk oturumunda Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen KUDAKA’nın Bayburt’ta desteklediği projeler ile proje destekleme şartları hakkında bilgi verdi. BAYPROJE Yönetim Kurulu Başkanı Akın Bayrak ise Bayburt’un tarım ve hayvancılık alanındaki durumunu çeşitli istatistiklerle dinleyenlerin bilgisine sundu.  Baksı Müzesi Kurucusu Prof Dr. Hüsamettin Koçan da Bayburt’un tarihi dokusu ve Baksı Müzesi’nin Bayburt turizmine katkısı hakkında bir sunum yaptı.

  1. oturumda ise Bayburt Üniversitesi akademisyenleri, ‘3T’ olarak formüle dökülen ‘Tarım, Taş ve Turizm’ alanlarında yürüttükleri projelerin detaylarını ve çözüm önerilerini anlattı.

 Sunumların sonunda kısa bir konuşma yapan Bayburt Milletvekili Fetani Battal Panel’den önemli bilgiler edindiklerini söyleyerek emeği geçenlere ve katkı sunanlara teşekkür etti.

Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci ise yaptığı konuşma da, “Çok değerli abimiz Prof. Dr. Rıfat Yıldız ve Akın Bey’in koordinesinde başlayan Bayburt’un İl Oluşunun 30. Yılında Kalkınmasına Yönelik Düşünceler ve Projeler konulu panelimiz sona erdi.  Katılımcılara Bayburt halkı adına yürekten saygılarımı, sevgilerimi ve teşekkürlerimi sunuyorum.  Her biri ayrı ayrı Bayburt’un değişik boyutlarıyla konularını tartıştılar” İfadelerini kullandı.

Panele Eski İçişleri Bakanı Ülkü Gökalp Güney, Eski Kültür ve Turizm Bakanı Namık Kemal Zeybek, Bayburt Milletvekili Fetani Battal,  Belediye Başkanımız Hükmü Pekmezci,  Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Yusuf Diker, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Eski Bayburt Belediye Başkanı Muammer Daştan, TÜRKSAV Başkanı Yahya Akengin ve vatandaşlar katıldı.

Program protokol üyelerinin panelistlere plaket takdim etmesiyle sona erdi.