Bayburt Belediyesi

BAYBURT DEDE KORKUT ŞEHİR MÜZESİ TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Geri

BAYBURT DEDE KORKUT ŞEHİR MÜZESİ TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

2 Mayıs 2023
Belediyemiz tarafından 2019 yılında şehir müzesi yapılması amacıyla Bayburt Valiliği’ne devredilen Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan eski Kız Meslek Lisesi yapılan çalışmanın ardından Bayburt Dede Korkut Şehir Müzesi ismiyle hizmete açıldı.
Müze için düzenlenen açılış töreninde konuşan Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci müzenin yapımı ve açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek“ Ne acı bir kaderdir ki şehrimizin bir müzesi yoktu. Müze olması amacıyla yıllar boyunca Kavallılar Konağı’na çok sayıda onarım yapıldı. En sonunda da maalesef yıkım kararı alındı. Bizler Bayburt Belediye Meclisi olarak bir meclis kararı aldık ve şerhimizde bir eksiklik olarak gördüğümüz şehir müzesinin yapımı için bu binayı en kısa sürede Bayburt Valiliği’ne tahsis ettik. Valimiz Sayın Cüneyt Epcim Bey de bu binayı gerçekten kendine yakışır bir şekilde bir müze haline getirdi. Kendilerini huzurlarınızda yürekte kutluyorum." İfadelerini kullandı.
Daha sonra yapılan Dede Korkut duasının ardından müzenin açılışının gerçekleştirilmesiyle protokol üyeleri, davetliler ve vatandaşlar müzeyi gezdiler.
Müzenin açılış törenine Bayburt Valisi Sayın Cüneyt Epcim, Bayburt Milletvekili Sayın Fetani Battal, Gümüşhane Milletvekili Sayın Cihan Pektaş, Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Önceki Dönem Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Gökçedere Belediye Başkanı Yavuz Bakır, Arpalı Belediye Başkanı Abdurrahman Polattimur, İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Yardımcı, İl Emniyet Müdürü Nihat Uzun, İl Jandarma Komutanı Albay Dr. Talha Övet, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.