Bayburt Belediyesi

Bayburt, Cumhurbaşkanını Ağırladı

Geri

Bayburt, Cumhurbaşkanını Ağırladı

28 Kasım 2015

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak ve şehrimizde yapımı tamamlanan projelerin toplu açılış törenine katılmak üzere Bayburt’a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış töreninin gerçekleştirildiği Bayburt Saat Kule Meydanı’nda Bayburtlulara hitap etti.  

Bayburt’a gelir gelmez Yeni (Yakutiye) Camii’nde Cuma namazını kılıp, 7’den 70’e binlerce Bayburtlunun kendisini beklediği Saat Kule meydanına hareket eden Cumhurbaşkanı Erdoğan beraberinde Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, AkParti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanımız Mete Memiş,  Ak Parti Bayburt İl başkanı Hakan Kobalİle birlikte alanda kurulan protokol noktasında yerini aldı.


 

Protokolün yerini almasından sonra selamlama konuşmalarına geçildi. Kürsüye İlk olarak Belediye Başkanımız Mete Memiş çıktı. Başkanımız sözlerine Yavuz Bülent Bakiler’in;

Sendedir Bayburtlum içimdeki hız

Sendedir ufkumda parlayan yıldız.

Yağız atlar üstünde seninle yeni baştan

Destanlar yazacağız.

Dizeleriyle başlayarak konuşmasına şöyle devam etti:

Aşına-ı hakayık-ı mecazdır Bayburt

Neşr-ü tahsilde mısr-i hicazdır Bayburt

Gülü yok, endelibi yok

Bülbülleri var amma

Ahdi gülşende şehr-i şirazdır Bayburt

Şair Zihni’nin tarif ettiği tarihinin hiçbir döneminde din vatan düşmanı çıkmayan din ve vatan düşmanlarına fırsat vermeyen muhakkikiyle mukallidini bir birinden ayıran hak yol üzere oturan papazlara prim vermeyen Bayburt kale gibi reisinin arkasında duran, Çoruh Nehri kadar coşkun ve Bayburt Kalesi kadar vakur evlatlarıyla sizinyanınızdadır.


 

Size Şükranlarımızı ve  Saygılarımızı Arz Ediyoruz

Sayın Cumhurbaşkanım siz 2011 yılında Bayburt’un ikinci milletvekili Recep Tayyip Erdoğan’dır dediğinizde onurlanmıştık, umutlanmıştık, onurumuz ve umudumuz devam etti. Var olduğunuz sürece de devam edecek. Başkalarının bırakınız yapmayı hayal bile edemedikleri sayısız hizmetleri Bayburt’umuza kazandırdınız. Bugünde Bayburt sevginizin, Bayburtluya olan tutkunuzun ifadesi olarak Bayburt’umuzun bağrından yetişen Bayburt’umuzun pırıl pırıl evladı Sayın Naci Ağbal Bey’i Maliye Bakanı yaptınız. Sayın Cumhurbaşkanım çok teşekkür ediyoruz, şükranlarımızı saygılarımızı arz ediyoruz. 

 

Bayburt Yeni Türkiye’den Yana Olanlarla Yoluna Devam Etme Kararı Vermiştir.

Bayburt bugünde 1 Kasımda da firavunlara sadece düşman olmanın yetmeyeceğini,  bu kanaatle Musa’yı bulup onun yanında yer alarak Eski Türkiye’den yana olanlara dur demesini bilmiş Yeni Türkiye’den yana olanlarla yoluna devam etme kararı vermiştir. Sayın Cumhurbaşkanım teşriflerinizle bizleri onurlandırdınız. Şahsım ve şehrim adına sizlere şükranlarımızı arz ediyorum.

Siz Var Olun Yeter

Şimdi diyorlar ki, Mete Başkan Sayın Cumhurbaşkanı’ndan ne isteyecek? Diyorum ki ey Bayburt! Ey Türkiye! Duyunki Bayburt Sayın Cumhurbaşkanına diyor ki   ‘’SİZ VAR OLUN YETER.’’



 

 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım ve Maliye Bakanı Ağbal’ın selamlama konuşmalarından sonra kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayburtlulara çeşitli müjdeler vererek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

156 Milyon Lira Yatırım Bedeli 19 Eseri Hizmete Kazandırılıyor

Erdoğan, aralarında okul, spor salonu, öğrenci pansiyonu, üniversite araştırma laboratuvarı da bulunan 156 milyon lira yatırım bedelli 19 eseri hizmete kazandıracaklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belediye Başkanımız Mete Memiş'e aralarında kanalizasyon sistemi, şehir içi içme suyu hattı, yağmur suyu tahliye sistemi ve atık su arıtma tesisinin bulunduğu 49 milyon TL'lik yatırımın şehrimize kandırmasndan dolayı teşekkür etti. Bayburt'a kazandırılan hizmetlerde emeği geçenleri tebrik eden ve "hayırlı olsun" temennisinde bulunan Erdoğan Bayburt’a ait "Al çuha" türküsündeki "Al çuha mavi çuha. Kenarı yuha. Kaç gündür görmemişim. Az kaldım aklım çıka" dizelerini okuyarak Bayburtlularla kucaklaşmayınca kendisini böyle kötü hissettiğini dile getirdi.



 

 

Bayburt Üniversitesi Her Geçen Gün Büyüyor

Geçen 13 yılda Bayburt'a önemli yatırımların yapıldığını ifade eden Erdoğan, Bayburt Üniversitesi'nin her geçen gün büyüdüğünü, diş hekimliği fakültesinin kurulması çalışmalarında da son aşamaya gelindiğini söyledi.

Hızlı Tren Bayburt’tan Geçecek

Bayburt’ta önceki yıllarda yapılan bölünmüş yollarada değinen Cumhurbaşkanı daha önce ilde sadece 2 kilometre bölünmüş yol bulunduğunu anımsatan Erdoğan, buna 13 yılda 70 kilometre bölünmüş yol ilave ettiklerini belirterekTrabzon ve Bayburt'u birbirine bağlayacak olan 318 trilyon proje bedelli Salmankaş Tüneli'nin 2018'te tamamlanacağını bildiren Erdoğan, Erzincan'dan Karadeniz'e gidecek hızlı tren hattının da Bayburt'tan geçeceğinin, bunun ön fizibilite çalışmalarına yakında başlanacağının altını çizdi.



 

 

Bayburt'a Tarımsal Destekler Kapsamında 113 Milyon Lira Kaynak Aktarıldı

TOKİ'nin Bayburt'a 988 konut kazandırdığına, proje ve ihale aşamasındaki bin 500 konut ile ilgili de çalışmaların sürdüğüne işaret eden Erdoğan, sulama projelerinin de yakında biteceğini söyledi. Bayburt'a tarımsal destekler kapsamında 113 milyon lira kaynak aktarıldığını vurgulayan Erdoğan, hizmetlerin yeni hükümet döneminde de devam edeceğini kaydetti. 



 


Belediyemizi Ziyaret Etti

Konuşmasında gündemdeki meselelere de değinen Erdoğan, açılış töreninin ardından belediyemizi ziyaret etti.  Belediyemizin Şeref Defterini imzalayan ve çalışmalar hakkında Başkanımız Memiş’ten bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra “Son Yüzyıl Türk Medyasında Din Karşıtlığı” konulu sempozyuma katılmak üzere Bayburt Üniversitesi’ne geçti.  Burada kendisine fahri doktora unvanı verilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sempozyumda bir konuşma gerçekleştirdikten sonra Bayburt’tan ayrıldı.