Bayburt Belediyesi

Başkanımız Pekmezci’den Öğretmenler Günü Mesajı

Geri

Başkanımız Pekmezci’den Öğretmenler Günü Mesajı

22 Kasım 2019

Bayburt Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Öğretmen, öğreten ve nesillerimize yol gösterendir. Gönüllerini dolduran meslek aşkıyla, bedeli hiçbir karşılıkla ödenemeyecek saygın ve özel bu mesleği icra eden, yurdumuzun dört bir yanında her şartta fedakârca görev yapan tüm öğretmenlerimizin ortaya koydukları gayret ve çabalar takdire şayandır.

Öğretmen, sadece öğreten, bilgiyi nakleden insan değildir. Öğrettiğinden ziyade, yetiştiren, eğiten, terbiye eden; öğrencisinin içindeki cevheri sabırla açığa çıkaran ve işleyen kişidir. Öğretmenliğin amacı, gücü nispetinde erdemli toplum gayretine katkı sağlamaktır. Çocuklarımızı iyiye, güzele, aydınlığa ve bilgiye götüren öğretmenler, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkması ve oradan da ileri gidebilmesi adına iyi yetişmiş, donanımlı bir neslin oluşması için de önemlidir.

Bu vesile ile Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum.”