Bayburt Belediyesi

Başkan Memiş Ak Parti 6. Olağan İl Kongresinde Konuştu

Geri

Başkan Memiş Ak Parti 6. Olağan İl Kongresinde Konuştu

20 Kasım 2017

 Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, genel başkan yardımcıları, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen Ak Parti Bayburt 6. Olağan İl Kongresi’nde bir konuşma yaptı.

 

Konuşması’na Yavuz Bülent Bakiler’in  ‘’Sendedir Bayburtlum içimde ki hız.  Sendedir ufkumda parlaya yıldız. Yağız atlar üstünde seninle yeni baştan destanlar yazacağız’’ dizeleriyle başlayan Belediye Başkanı Memiş,

 

Projelerimizi Bir Bir Bayburt’umuza Kazandırdık

“Kuruluşundan bugüne kadar teşkilatımıza, davamıza hizmet etmiş, yönetimlerde başkanlıktan üyeliğe vazife almış bütün kardeşlerimizi kutluyorum. Partimize, davamıza katkılarından dolayı onlara teşekkür ediyorum.  Ve bugün kıymetli delegelerimizin tensipleriyle vazife ve sorumluluk alacak yönetim kurulundaki arkadaşlarıma, kardeşlerime, üstün muvaffakiyetler diliyorum. Rabbim yardımcıları olsun diyerek Sayın Cumhurbaşkanım size arz etmek istiyorum ki, 2014 yılı ekim ayında Bayburt’umuzu teşriflerinizde Bayburt için yapmamızı talimatlandırdığınız bütün projelerimizi sizlerin zatı âlinizin himayelerinde ve Sayın Maliye Bakanımızın yardım ve destekleriyle bir bir Bayburt’umuza kazandırdık. Emin olunuz Sayın Cumhurbaşkanım.”  İfadelerini kullandı.

 

Bayburt Sayın Cumhurbaşkanımızın Yanındadır

 Bayburt’un tarihinde hiç vatan haininin çıkmadığını vurgulayan Başkan Memiş şöyle devam etti:

‘’Ve bugün Bayburt, tarihinde vatan haininin çıkmadığı yurt. Tarihinde din ve millet düşmanlarına prim vermemiş olan Bayburt.  Muhafaza-i din, müdafa-i yurt ve devlet uğrunda sayısız kahramanları, eşsiz alperenleri yetiştiren Bayburt. Dün olduğu gibi bugünde diyor ki ‘’Ben doğrunun yanındayım. Ben Hakk’ın yanındayım.  Ben uzun adamın yanındayım.  Dünya ‘ya haykıran, Müslümanların, mazlumların kanını ve gözyaşını akıtmaya çalışanlara Üstat Necip Fazıl’ın ifadeleriyle ‘’Durun kalabalıklar,  bu cadde çıkmaz sokak’’. Diyerek onları susturan, mazlumlara umut olan Sayın Cumhurbaşkanım Bayburt senin yanındadır.’’

 

Bayburt 15 Temmuzda Bütün Dünya’ya Haykırdı

“15 Temmuz Türk tarihine kara bir leke olarak yazılacak. Yapanları ve icra etmeye kalkışanlar tarafından kara bir leke olacak gece.  Ama ona karşı duranlar için şeref ve onur madalyası olacak gece. Bayburt bu kahramanlığa imza attı, Sizin emrinizde Bayburt Belediye Başkanı olarak Bayburt Belediye Başkanlığı makam odasında, belediye meclis üyelerimizle, belediyenin bütün birim müdürleriyle,  alçaklar TRT’yi basıp bildiri okuduklarında biz Bayburt olarak, Bayburtlular olarak bunu kendimize yediremedik.  Ve henüz zatıâlinizin o gür ve kararlı sesini duymamışken,  ama her an duyacağımıza olan inancımız dolayısıyla da Bayburt Belediyesi’nden bu hainlere karşı bir karşı bildiri okuyarak bütün Bayburt halkını sokağa davet ettik. Ve Bayburt çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle Ak Partimizle, Milliyetçi Hareket Partilisiyle, Saadet Partisiyle, CHP’siyle, Büyük Birlik Partisiyle bir bütün olarak, bir ve beraber olarak tarihin geçmişinden getirdiği bugünlere kadar taşıdığı,  söz konusu vatanı ve milleti olduğunda onun dışında kalan her şeyi teferruat sayarak sokakları doldurdu. Ve cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin yanında olduğunu bütün dünyaya haykırdı.”

 

Teşekkürler Bayburtlum

“Ve öyle bir haykırış ki Bayburtçasıyla hepimiz birlikte dedik ki “Mademki biz Bayburtluyuh, bu çapulcuları, bu paçavradan askerleri istemezük. Vatanımızı ve hükümetimizi size böldürmezük, teşekkürler Bayburtlum, şükürler olsun yarabbim.”