Bayburt Belediyesi

Başbakan Yıldırım'dan Havalimanı Müjdesi

Geri

Başbakan Yıldırım'dan Havalimanı Müjdesi

5 Kasım 2016

Başbakan Binali Yıldırım, Bayburt'ta toplu açılış ve temel atma töreninde konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan programı sonrası beraberindeki Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Maliye Bakanı Naci Ağbal,  Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’la birlikte Bayburt’a geldi.

Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, milletvekilleri, siyasiler ve bürokratlar tarafından karşılanan Başbakan Yıldırım, Bayburt’a 105 milyon liralık yatırım müjdesi vererek Saat Kulesi meydanında temel atma ve toplu açılış programında konuştu.

Bayburt, Şehit Kanlarıyla İstiklaline Kavuşmuş Bir Şehrimizdir

Bayburt'u, 'Anadolu'nun kalesi, yaylası, bir muhabbet deryası' olarak nitelendiren Yıldırım, "Bayburt, Türklerin Anadolu'daki ilk duraklarından biridir. Duduzar Dağı'nda yatan Abdulvehap Gazi'nin şehridir. Düşman işgaline karşı Kop Dağı'nda aslanlar gibi duran yiğitlerin şehridir. Bayburt, şehit kanlarıyla istiklaline kavuşmuş bir şehrimizdir." diye konuştu.

Anayasa Değişimi Çoktan Geldi

Konuşmasında yeni anayasa ve başkanlık sistemine vurgu yapan Başbakan Binali Yıldırım, şöyle konuştu:

"14 yıl önce siz bu emaneti AK Partiye verdiniz. Sizden aldığımız güçle yola koyulduk. Darbecileri, teröristleri tedavülden kaldırıyoruz. Özgürlüğün alabildiğince geliştiği demokrasi yoludur. Artık eski Türkiye’ye dönüş yok. 15 Temmuz da bunu Bayburt gösterdi. Bayburt o gece Türkiye’ye sahip çıktı, bayrağına sahip çıktı, hükümetine sahip çıktı, reisine sahip çıktı. Artık yeni Türkiye var. Bugün biz milletimizle birlikte en gür şekilde 'durmak yok yola devam' diyoruz Türkiye için. 14 yıldır sizden aldığımız güçle bütün odaklara karşı mücadele verdik, vermeye devam ediyoruz. Kimse bizi bu onurlu mücadeleden alıkoyamaz. Yapacağımız anayasa değişikliği ve başkanlık sistemiyle bütün şer odaklarını bu ülke gündeminden tamamen çıkaracağız. Milli iradeye ne FETÖ, ne bölücü örgüt tehdit edemeyecek. Anayasa değişikliğiyle, millet iradesi, ekonomide, siyasette, hukukta kesintisiz güçlü bir şekilde tecelli edecek. Bu sistematik arızaları tamamen ortadan kaldıracağız. Bu anayasa değişimi çoktan geldi. Bayburt yeni anayasaya, başkanlık sistemine hazır mısınız?"

8 Yeni Barajın Temelini Atıyoruz

"Türkiye'nin birçok vilayetini yeni baştan inşa ettik. Sadece Bayburt'a 3 milyar lira yatırım yaptık. Devam eden projelerin maliyeti ise 1 milyar lira... Bayburt'a üniversite kazandırdık, bir tane hastane yaptık, bir tanesini de şimdi yapıyoruz. Bayburt'un içme suyu sorununu çözdük. 188 milyon lira tarım ve hayvancılığa destek yaptık. 4,5 milyon fidan diktik. 54 bin dönüm araziyi sulamaya açtık. Barajlar yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Bugün Bayburt ve ilçeleri için 8 yeni barajın da temelini atıyoruz."

65 Taş Ocağının Taşları Bu Merkezde İşlenecek

"Kop Dağı'ndaki şehitliği milli park ilan ediyoruz. 2002 yılında Bayburt'ta bölünmüş yol yoktu. Bugün 75 kilometre bölünmüş yolu var. Tünellerle Bayburt'u Trabzon'a yaklaştırdık, şimdi de Erzurum'a yaklaştırıyoruz. Gümüşhane karayolları da devam ediyor. 35 milyon lira harcayarak doğal taş üretim merkezini tamamladık. Bayburt civarında 65 taş ocağının taşları bu merkezde işlenecek. Organize Sanayi Bölgesi'nin tüm altyapısı da gelecek sene bitmiş olacak. AK Parti iktidara gelmeden önce Bayburt'ta söylenilen neydi? 'Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi.' Şimdi ne diyoruz? 'Bayburt Bayburt olalı böyle hizmet görmedi.' Helal olsun. Her şey Bayburt için, her şey Türkiye için, her şey Türk insanı için..."

 Gelecek Yıl Havalimanının Temelini Atacağız  

"Bütün çalışmalarımız sizi mutlu ve bahtiyar etmek içindir. Bugün 275 milyon değerindeki yeni tesislerin Bayburt'a ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Göletler, atık su tesisleri, taşkın önleme, dere ıslahları yeni orman yolları, 7 adet futbol sahası, 15 Temmuz Şehitler Parkı, Eğitim Fakültesi ve öğrenci yurtlarının açılışını yapacağız... Kapalı spor salonu, baraj ve göletler, bazı kamu binalarının temel atma töreni yapıyoruz. Gelecek yıl havalimanının temelini atacağız. Salyazı Havalimanı ile Gümüşhane ile Bayburt'un ortak bir havalimanı olacak. Artık Bayburt havalanıyor, havadan yoluna devam ediyor."