Bayburt Belediyesi

Bakan Eroğlu Bayburt Belediyesini Ziyaret Etti

Geri

Bakan Eroğlu Bayburt Belediyesini Ziyaret Etti

24 Eylül 2017

Bir dizi ziyaret ve inceleme için Bayburt’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu programı kapsamında Bayburt Belediyesini ziyaret etti.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Bayburt’un gelişme yönünde hızlı adımlar attığını belirten Bakan Eroğlu, “Hakikaten Bayburt çok gelişiyor ve gelişme yönünde de hızlı adımlar atmaya devam ediyor. Bizde Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak buraya her türlü desteği veriyoruz” dedi.

Çoruh Nehri’de Muhteşem Bir Şekilde Islah Ediliyor.

Açıklamasında Bayburt için her şeyin yapıldığını ifade eden Bakan Eroğlu şöyle devam etti:

“Baraj ve göletler yapılıyor her şey yapılıyor özellikle Bayburt’un içinden geçen Çoruh Nehri’de muhteşem bir şekilde ıslah ediliyor. Şehir içinde gerdanlık olacak bir dere ıslahı yapıyoruz. İnşallah çok muhteşem olacak. Hatta özel bir köprü yapılacak. Tarihi köprüler gibi kemerli tipte. Müteahhite de şehir içindeki en azından bir köprünün hemen yapılması talimatını verdik. Köprüleri beton değil taş kaplama yapıyoruz.”

Ağaçlandırma Seferberliği

“Diğer konuları da takip ediyoruz. Bayburt’ta büyük bir ağaçlandırma seferberliğine başladık.  Abdulvehhab Gazi hazretlerinin bulunduğu türbenin önündeki kısımda devlete ait olan yerleri aldık. Mera vasfı olupta aslında mera olmayan yerleri de alırsak bir taraftan da ağaçlandırma yapacağız.  Ayrıca burada ki bütün okul bahçelerini,  resmi kurumların bahçelerini, yol kenarlarını ağaçlandıracağız Bayburt’u yemyeşil bir Bayburt yapacağız.”

Belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Mete Memiş ise Bakan Eroğlu’na Bayburt’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek şunları ifade etti:

Sayın Bakanımız Bayburt’umuza Çok Eser Kazandırdılar

‘’Sayın bakanımız Bayburt’umuza çok eser kazandırdılar, hala da kandırmaya devam ediyorlar. Belediyemiz adına olan kısımda sayın bakanımız sağ olsun Çoruh geçişi şehrimizin, bütün Bayburt’a ait. Mesire alanları yaptırıyor, yapıyor, ağaçlandırıyor. Sayın bakanıma teşekkür ediyoruz.’’

Macera Parkı Projesi

‘’Sayın bakanım zatıâlinizin bildiği ama hızlanması noktasında hem teşekkürümüz hem talebimiz.  Şehir parkı içerisinde yaptıracağımız bir macera parkı ve onu da kapsayan bir projemiz vardı. Sayın genel müdürümüzde, bölge müdürümüzde biliyor.  Şuan proje aşamasında size teşekkür ediyorum sizinle görüşmüştük talimat verdiniz hızlandırıldı. İnşallah projesi de tamamlanır. Biran önce parkta bütünleşir. ‘’

Pönserek Deresi

‘’Yine DSİ bölge müdürlüğümüzü ilgilendiren bir konu Pönserek deresi var.  Yapılan kısımları çok güzel yapılması gerekli olan kısımlarının da biran önce yapılması konusunda hem talebimizi hem de teşekkürlerimizi iletiyorum.’’