Bayburt Belediyesi

Bakan Eker, Organik Koyunculuk İşletmesini Takdir Etti

Geri

Bakan Eker, Organik Koyunculuk İşletmesini Takdir Etti

30 Ekim 2014

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bayburt'un Pamuktaş Köyü'ndeki Baytaş organik koyunculuk işletmesini gezerek işletme sahibi Bayram Ünsür’den bilgi aldı.

Daha sonra işletme bürosunda bir müddet işletme sahibi Ünsür ile bir süre görüşen Bakan Eker’e, Bayburt Valimiz Yusuf Odabaş, Milletvekilimiz Bünyamin Özbek ve Belediye Başkanımız Mete Memiş de eşlik etti.

Bakan Eker, burada yaptığı kısa değerlendirmede "Organik hayvancılık alanında modern ve güzel bir işletme olmuş. Burada yem üretimi ve meradaki yem tedariki önemli."dedi.

Bakan Eker’in organik yem tedariki konusundaki sorusunu ise Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut yanıtladı.

Karabulut, Bayburt’ta 20 bin dekar alanda organik yem üretildiğini kaydederek bu alanda bir sıkıntı bulunmadığını ifade etti.

BAYTAŞ ORGANİK KOYUNCULUK İŞLETMESİ

Tesisin yapımına 2011 yılında başlandı. 2012 yılı itibariyle tamamlanarak faaliyete geçti. 7 bin 800 m² kapalı olmak üzere 18 bin 500 m² alanda kurulan işletme,  5 bin merinos koyun ırkı yetiştirme kapasiteli olup, 2012 yılında 2 bin 126 koyunla başlanan proje, 2014 yılı itibariyle 4 bin 700 başa ulaştı. 2015 yılı hedefi ise tam kapasite olan 5 bin sayısına ulaşmak. İşletmede yedi ay önce organik koyun yetiştiriciliğine başlanmış olup, halen organik tarım geçiş süreci devam ediyor.

İşletme için 6 milyon TL harcandı. bunun 2,5 milyon TL’si için Ziraat Bankası 0 faizli tarımsal kredi. Ayrıca, KUDAKA’nın Bayburt’ta Et ve Süt Sektörlerinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı tarafından 195 bin TL hibe desteği sağlandı. 46 bin TL Anaç Koyun-keçi desteği alan işletmede 12 kişi istihdam edilmekte olup, 2 veteriner hekim danışmanlık hizmeti vermeye devam ediyor.