Bayburt Belediyesi

Bakan Canikli’den Bayburt’a Proje Sözü

Geri

Bakan Canikli’den Bayburt’a Proje Sözü

18 Ocak 2015

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Ak Parti 5. Bayburt Olağan İl Kongresine Katılmak üzere Bayburt’ta geldi.

Şair Zihni Kültür Merkezi'nde saat 11.00'da başlayan kongreye Bakan Canikli’nin yanı sıra Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Dr. Mehmet Muş, Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanımız Mete Memiş, Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün,  22. ve 23. dönem Bayburt Milltvekili Fetani Battal, Ak Parti İl Başkanı Hakan Kobal ve partililer katıldı.

Ak Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal’ın güven tazelediği kongrede kısa bir selamlama konuşması yapan Belediye Başkanımız Mete Memiş şunları belirtti:

“Sayın Bakanım, Sayın Genel Başkan Yardımcım, değerli misafirler sizleri Türkiye’mizin nüfusu itibariyle en küçük ama yetiştirdiği büyük dava ve gönül adamları bakımından taşıdığı misyon bakımından en büyüklerinden olan tarih ve kültür şehri Bayburt’umuzda ağırlamaktan onur duyuyor, şahsım ve şehrim adına hoş geldiniz diyorum. Çok değerli kardeşlerim inananlar ancak kardeştir. O halde kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah’a karşı sorumluluğunuzun bilincinde olunki bu şekilde felaha erişirsiniz. Bu anlamda kongremizin ayrılığımıza değil birliğimize dirliğimize ve daha da güçlü bir şekilde çıkış yakalamamıza vesile olmasını temenni ediyorum.”

Bayburt’umuz Güçlü Olunca Türkiye’mizde Güçlü Olacaktır

“Kongreden birlik ve beraberlik içinde çıkmamız şunu beraberinde getirecektir. Bayburt’umuz güçlü olacaktır. Bayburt güçlü olunca da Türkiye güçlü olacaktır. Türkiye’miz güçlü olunca Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakan’ımızın bileği güçlü olacaktır. Bu güçlü bilekler Doğu Türkistan’da zulmedene, Filistin’de zulmedene, dünyanın her yerinde zulmedene, zalimlere dur diyecektir. Bunu unutmayalım ki, Doğu Türkistan kan ağlamasın Suriye, Filistin, Mısır, Kerkük kan ağlamasın. Ve bunu unutmayalım ki, Paris’te Peygamberimize, efendimize, başımızın tacına hakaret edenler bunu bir daha göze alamasınlar.”

Bayburt’a Güzel Bir Park İnşa Edeceğiz

Kongre programı içinde protokol konuşmalarında kürsüye son olarak Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli çıktı. Bayburt’la ilgili oldukça önemli açıklamalar yapan Bakan Canikli konuşmasında şunları söyledi:

“İnşallah Bayburt’umuza çok güzel bir park alanı yapacağız ve onun finansmanını da bakanlığımız olarak biz karşılayacağız. Ama bu şehre yakışır güzel bir park olacak. Oturduğunuz zaman keyif duyacağınız bir mekân olacak.”

Daha sonra oylamaya geçilirken kongreden ayrılan Bakan Canikli, valilik ile belediyemize ziyaretlerde bulundu.