Bayburt Belediyesi

Atatürk Vefatının 78. Yıl Dönümünde Törenlerle Anıldı

Geri

Atatürk Vefatının 78. Yıl Dönümünde Törenlerle Anıldı

10 Kasım 2016

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 78. Yılında tüm yurtta olduğu gibi Bayburt’ta da düzenlenen törenlerle anıldı.

Törene Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Belediye Başkan Vekili Cemil Polat, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı. Hükümet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayan Bayburt’taki törenler saat 09.05’te başlayan saygı duruşu ve istiklal Marşını n okunmasıyla devam etti.

 Hükümet Meydanındaki törenin ardından anma programı için Şair Zihni Kültür Merkezi’ne geçildi. Sebahattin Bozo Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen program Tarih öğretmeni Özcan Akbaş’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başladı. Daha sonra öğrenciler tarafından Atatürk temalı şiirlerin okunmasıyla devam eden program Atatürk’ün hayatından kısa kesitler sunan video gösteriminin gerçekleştirilmesiyle sona erdi.