Anadolu Lisesi’nden 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı

Anadolu Lisesi’nden 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı

9 Kasım 2014

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yıl dönümünde Bayburt’ta düzenlenen törenle anıldı. Atatürk Anıtı’na Bayburt Valiliği, Belediyemiz ve Garnizon Komutanlığı tarafından çelenk sunulduktan sonra saygı duruşunda bulunuldu.

Törenler daha sonra Şair Zihni Kültür Merkezi’nde devam etti. Bayburt Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programa Valimiz Yusuf Odabaş, Belediye Başkanımız Mete Memiş, Garnizon Komutanı P.Kur.Alb. M.Nail Yiğit, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Tozlu, protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Saygı duruşundan sonra günün anlam ve önemine yönelik Bayburt Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Murat Koç bir konuşma yaptı. Örencilerin Valimiz Odabaş’a çiçek takdim etmesiyle devam eden programda Atatürk’ün resimlerinin yer aldığı slayt gösterisi yapıldı.  Daha sonra öğrenciler tarafından hazırlanan ‘Atatürk’ konulu oratoryoda milli mücadele yılları yansıtıldı. Oratoryoda öğrencilerin seslendirdiği şiir ve türküler salonda bulunanlara duygulu anlar yaşattı.