Bayburt Belediyesi

97. Yıl Etkilikleri Masaya Yatırıldı

Geri

97. Yıl Etkilikleri Masaya Yatırıldı

11 Ocak 2015

Bayburt’un vilayet oluşunun 25. yılı onuruna Bayburt Sanatçılar Derneği tarafından 20-22 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek sanat etkinliğinin tanıtımı için kahvaltı programı düzenlendi. Programa Valimiz Yusuf Odabaş, Belediye Başkanımız Mete Memiş, Garnizon Komutanımız Pyd. Kur. Alb. Mehmet Nail Yiğit, Belediye Başkan Yardımcımız Nesumittin Selçuk, Bayburt Üniversitesi Rektörü Selçuk Coşkun ve ilimizde görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Toplantıda hem Bayburt’un il oluşunun 25. yılında yapılacaklar hem de önümüzdeki şubat ayında Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılında düzenlenecek törenlerin nasıl olacağı konuşuldu. Belediye Başkanımız Mete Memiş’te konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak şunları söyledi:

“Törenlerimizin Dolu Dolu Geçmesini İstiyoruz”

“Biz kurtuluş törenlerimizin dolu dolu geçmesinin istiyoruz. Törenleri iki güne yayalım ilk günü her kurtuluş günü yapılan skeçler, dışarıdan gelecek sanatçıların ve yerel sanatçıların konserleri gibi şeylerle doldurabiliyoruz. İkinci günü de daha farklı etkinliklerle değerlendirelim. Bu konuyu görüştüğümüz arkadaşlarımızla buluşma günü gibi bir şey düzenleyelim diye fikir alış verişinde bulunduk. İstanbul’dan, Ankara’dan, Eskişehir’den, Bursa’dan, Türkiye’mizin değişik yerlerindeki ve yurt dışındaki derneklerimizle iletişime geçip onları davet edelim. Yemekli bir buluşma günü düzenleyelim bir günüde bununla dolduralım.”

 “Önemli Olan Birlik İçinde Olmak”

“Burada önemli olan programların birlik içinde olması. Eğer her kurum birbirine alternatif olarak bir şey düzenlemeye kalkıyor havası oluşursa salonlar yine boş kalır ve programlar amacına ulaşmaz. Buradan amaç birlik içinde, iki günümüzü dolu dolu yaşayalım. 20-21 Şubat veya 21-22 Şubat olsun. Alışagelmişin dışında dinleyenlerin izlerin hoşuna gidecek bir program gerçekleştirelim. İnşallah güzel bir şey olur.”