Bayburt Belediyesi

24 Kasım Öğretmenler Günü Törenlerle Kutlandı

Geri

24 Kasım Öğretmenler Günü Törenlerle Kutlandı

23 Kasım 2014

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm ülkemizde olduğu gibi Bayburt’ta da düzenlenen programlarla kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başlatılan kutlama programı, Şair Zihni Kültür Merkezinde devam etti.

Programa Valimiz Yusuf Odabaş, Belediye Başkanımız Mete Memiş, Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Jandarma Komutanı Jan. Alb. İsmail Ferhat Özbaş, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, AK Parti İl Başkanı Vekili Kenan Aktürk, bazı kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Öğretmenliğe yeni başlayan ve yıl içinde emekli olan öğretmenlerin konuşmalarından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan yaptı. Doğan’ın konuşmasından sonra Belediye Başkanımız Mete Memiş’te kısa bir selamlama konuşması yaparak şunları belirtti:

“Öğretmenler Kendileri Eriyorken Etraflarını Aydınlatmaya Devam Ederler”

“Kendileri eriyorken etraflarına ışık saçmaya, etraflarını aydınlatmaya devam eden çok sevgili öğretmen arkadaşlarım; 24 Kasım öğretmenler Günü’nün şahıslarınıza, ailelerinize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Öğretmenlik mesleğinin bir peygamber mesleği olması hasebiyle öğretmenliği bu düşünce etrafında gerçekleştirirsek çok daha başarılı oluruz. Geleceğimizin inşası ve imarı açısından çok daha önemli mesafeler kat ederiz diye düşünüyorum.”

“Öğretmenlerimizin Kıymetini Her Zaman Bilmeliyiz”

“Öğretmenlerimizin sadece 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde sembolik olarak hatırlanması yerine 365 gün boyunca öğretmenlerimizin kıymetini bilmeliyiz. Onların ekonomik şartlarının batılı gelişmiş ülkelerdeki şartlara ulaşmış olduğunu görmek bizleri daha mutlu edecektir. Evet, kendileri eriyorken etraflarını aydınlatmaya devam eden sevgili öğretmen arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Hakkın rahmetine kavuşmuş olan çok kıymetli Yusuf Akyüz arkadaşıma Cenabı Allah’tan rahmet, kederli ailesine de baş sağlığı diliyorum.”

Ödüller Sahiplerini Buldu

Protokol konuşmalarının ardından mesleğe yeni başlamış öğretmenlerin yemin töreni ile devam eden program, Belediye Başkanımız Mete Memiş ve protokol üyelerinin öğretmenler günü dolayısıyla düzenlenen çeşitli şiir, makale ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödül ve plaket vermelerinin ardından sona erdi.