Bayburt Belediyesi

24 Kasım Öğretmenler Günü Düzenlenen Programla Kutlandı

Geri

24 Kasım Öğretmenler Günü Düzenlenen Programla Kutlandı

23 Kasım 2016

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Bayburt’ta da düzenlenen programlarla kutlandı.

Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Programa Vali İsmail Ustaoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, İl Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, CHP Bayburt İl Başkanı İbrahim Kaldırımoğlu, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Öğretmenlere Çok  Zor Görevler Düşüyor

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, 15 Temmuz darbe girişimini anlatan sinevizyon gösterimiyle devam etti. Sinevizyon gösteriminin ardından protokol konuşmalarına geçildi. Protokol konuşmalarında kürsüye çıkan Belediye Başkanı Mete Memiş, öğretmenliğin insan hayatında eğitim, davranışları doğru yönetme ve yönlendirme insan haklarına saygı duyma ve korunması anlamında birinci derece etkili onurlu bir mesleğin adı olduğunu belirterek Bunun içindir ki öğretmenlerimize çok zor görevler düştüğünü ifade etti.

Öğretmenlerin Erdemli Toplumlar Yetiştirme Gayreti İçinde Olmalıdır

 Konuşmasında öğretmenliğimizin amacı gücü nispetinde erdemli toplumları yetiştirme gayreti olması gerektiğini de söyleyen Başkan Memiş şöyle devam etti:

“Çocuklarımızı iyiye, güzele, aydınlığa ve bilgiye götüren öğretmenler ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkması ve oradan da daha ileri gidebilmesi adına iyi yetişmiş donanımlı erdemli bir neslin yetişmesi adına da çok çok önemlidir.”

İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesiyle bu noktadan hareketle insana yapılan her türlü yatırımın, insan verilen her türlü emeğin bizim nazarımızda ve bütün yetkililerin nazarında kutsal olması gerekmektedir. Her öğretmen geleceğimiz için çocuklarımız için bire umut ışığıdır. Şuna inanıyoruz ki Türkiye gelecekteki hedeflerine, dünyadaki değişime uzak kalmayacak. Kendisini yenileyen genç nesilleri dünün ve bugünün şartlarında geleceğe hazırlayabilecek öğretmenlerle ulaşacaktır.”

Önce İnsan Diyen Bir Medeniyetin Varisleriyiz

“Hayatın merkezine insanı alan, önce insan diyen bir felsefe ile hareket eden bir medeniyetin varisleri olarak kişiliğimizin belirlenmesinde, yetişmememizde, hayata dair kanaatlerimizin, düşüncelerimizin oluşmasında büyük emekleri ve gayretleri olan öğretmenlerimiz inanıyorum ki ülkemizi 2023, 2071 hedeflerine hızla ulaştıracak nesillerin yetişmesinde en büyük paya sahip olacaktır.”

Öğretmenlik Nesilleri ve Gençlerimizi Dönüştüren Bir Anlayışla Yapılmalıdır.

“Öğretmen işinin ehli bir usta gibi çocuğu ve genci dönüştürmelidir ve geleceğe doğru şekillendirmelidir. Yalnızca bilginin öğretilmesinde değil bilginin sağlanmasında da istenilen davranışlara dönüşmesinde de ve bu davranışların kalıcı olmasında da büyük pay ve emek sahibidir. Şuan kendimi bu toplumda bir belediye başkanı olarak değil de bu kutsal mesleği 27 yıl fiili olarak yapmış bir öğretmen olarak hissediyorum. Öğretmenliği şu anlamda hep önemsedim: öğretmenliği bir meslek olarak görmek yerine bir hayat tarzı olarak algılamak gerekir diye düşündüm. Öğretmenlik nesilleri, gençlerimizi dönüştüren bir anlayışla yapılmalıdır.”

Öğretmenlik Aynı Zamanda Bir Kültür ve Medeniyet Tasavvurudur

“Etrafını aydınlatan, karanlıklara meydan okuyan, geleceği inşa ediyorken öğretmenlik aynı zamanda bir kültür ve medeniyet tasavvurudur. Öğretmenliğe bu anlam çerçevesinde baktım ve böyle bakılması gerektiği kanaatindeyim. Bu güne kadar hem Anadolu’nun bu güzel yurdu Bayburt’umuz için, hem Bayburt’taki çocuklarımız için hem de bu aziz milletin evlatlarına verdiğiniz emekler için teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından Vali İsmail Ustaoğlu ile Belediye Başkanı Mete Memiş’in hizmet sürelerini doldurarak emekli olan öğretmenlere ve öğretmenler günü ile ilgili düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve ödüllerini vermesiyle devam eden program öğrencilerin Öğretmenler Günü’yle ilgili hazırladıkları gösterilerini sunmalarının ardından sona erdi.