Bayburt Belediyesi

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü

Geri

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü

18 Mart 2016

Bayburt'ta, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Şehit Osman Tepesi'ndeki Bayburt Şehitliği'nde düzenlenen törende Şehitler Anıtı'na Bayburt Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ile Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin çelenkleri sunuldu

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayrettin Haluk Akkoyunlu, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

 

 

Akkoyunlu, Çanakkale'nin Türk tarihinin en hüzünlü zaferi olduğunu belirterek, "Yokluklar içindeki bir milletin çağın en güçlü devlet ve silahlarına topyekun direnişinin gerçek bir hikayesidir. Bu destanın her satırında insanlık onuru vardır. Bu onur düşmana sadece silahlı mücadeleyle değil, verdiği insanlık dersi örnekleriyle de dünyaya baş eğdiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, onun silah arkadaşlarına ve kahraman mehmetçiklere aittir." dedi.

 

 

Törende, yetkililer şehit mezarlarına karanfiller bıraktı.


18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü etkinlikleri kapsamında Bayburt Şehitliği'nde başlanan programa Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneğini ziyaretle devam edildi.