Bayburt Belediyesi

11 Ülkeden 100 Akademisyen Bayburt’ta Buluştu

Geri

11 Ülkeden 100 Akademisyen Bayburt’ta Buluştu

22 Ekim 2014

11 ülkeden toplamda 100’e yakın akademisyenin katıldığı 11. Uluslararası Anadolu Adli Bilimler Kongresi, Bayburt Üniversitesi’nin ev sahipliğinde başladı.  Bayburt Üniversitesi konukevi konferans salonunda başlayan ve üç  gün sürecek kongreye Bayburt Vali Yardımcısı Ali Gökay, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Belediye Başkanımız Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Selçuk Coşkun ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

Aynı zamanda Bayburt Üniversitesi 2014-2015 Akademik yılı açılışının da gerçekleştirildiği program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Bayburt Üniversitesi öğrenci temsilcileri tarafından Vali Yardımcısı Ali Gökay’a buket takdim edildi.

Ardından kongre Başkanları Savaş Küçük, Prof. Dr. İ. Hamit Hancı ile Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Yalçın Büyük, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Selçuk Coşkun,  Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Bayburt Vali yardımcısı Ali Gökay ve Belediye Başkanımız  Mete Memiş birer konuşma yaptı.

“Bayburt Üniversitesi’nin Daha da Büyüyeceğine İnanıyorum”

Belediye Başkanımız Memiş Anadolu Adli Bilimler Kongresi’nin Bayburt’ta yapılmasına katkı sunan herkese ve kongre üyelerine teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları belirtti:

“Ben inanıyorum ki, üniversiteler akademik ve bilimsel düşüncenin yanında artık şehirlerimizin yeniden yapılaşmasında, şehirlerimizin kimliklerini muhafaza ederek modern şehirlere dönüşmesinde katkı sağlayacaklardır. Bu süre içerisinde taleplerimize olumlu cevaplar veren sayın rektörümüze ve onun şahsında üniversitemizin kıymetli akademisyenlerine teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki, bundan sonra da Bayburt’umuzun güzelleşmesinde, Bayburt’umuzun modern bir şehir hüviyetine kavuşturulmasında katkılarını bizden esirgemeyeceklerdir. Ülkemizin kalkınmasını tamamlamasında özgür düşüncenin, bağımsız düşüncenin en zirveye çıkmasında üniversitelerimize büyük görevler düşmektedir. Bu anlamda Bayburt Üniversitesi’nin nicelik olarak büyümesinin yanında nitelik olarak da büyüyüp, ülkemizi yarınlara taşıyacak gençlerimizi yetiştireceğine inanıyorum.”

Daha sonra konuşma yapan protokol üyelerine 11. Uluslararası Anadolu Adli Bilimler Kongresi plaketi ve Bayburt taşından yapılmış Saat Kulesi maketi hediye edildi. Hediye ve plaket takdiminden sonra katılımcılar hep birlikte konferans salonu önünde hatıra fotoğrafı çekildi. Fotoğraf çekimin ardından ise kongre oturumlarına geçildi. 3 gün sürecek kongrenin ilk iki gününde 5’er oturum olmak üzere 10 oturum bulunuyor. Son gün ise gezi programı gerçekleştirilecek.

Ayrıca Bayburt İl Jandarma Komutanlığı olay yeri inceleme ekibi tarafından açılan olay yeri incelemesinde kullanılan aletlerin sergisi gezildi.